دندانپزشکی سیب

ارتودنسی دندان

ارتودنسی چیست ؟

ارتودنسی یکی از زیر شاخه‌های تخصصی دندانپزشکی است که برای بهبود و تغییر موقعیت دندان‌ها و فک‌ها و همچنین بهبود عملکرد دهان و زیبایی لبخند استفاده می‌شود. این تخصص درمانی با استفاده از دستگاه‌های مختلفی از جمله ایمپلنت‌ها، براکت‌ها، سیم‌های فلزی و دستگاه‌های مختلف دیگر انجام می‌شود.

ارتودنسی به‌صورت کلی شامل دو نوع ارتودنسی قابل توجه است:

۱- ارتودنسی بزرگسالان (به انگلیسی: adult orthodontics): این نوع ارتودنسی برای بزرگسالانی است که به دلایل زیبایی یا بهبود عملکرد دهان و همچنین بهبود سلامتی دندان‌های خود به این روش روی آورده‌اند. بسیاری از بزرگسالان از ارتودنسی به‌عنوان یک راه‌حل برای بهبود لبخند و بهتر شدن خوداعتمادی استفاده می‌کنند.

۲- ارتودنسی کودکان و نوجوانان (به انگلیسی: pediatric orthodontics): این نوع ارتودنسی برای کودکان و نوجوانانی است که دارای دندان‌های برجسته، فک‌های خود را به نحو مناسبی تکوین نداده‌اند و همچنین برای کودکان و نوجوانانی است که مشکلاتی مانند جابجایی دندان‌ها و اختلال در رشد فک‌های خود دارند.

ارتودنسی
مراحل ارتودنسی
نصب براکت ارتودنسی

مراحل ارتودنسی

۱- بررسی و برنامه‌ریزی: در این مرحله، ارتودنتیست با بررسی ویژگی‌های دهان، دندان‌ها و فک‌های بیمار، نقاط قوت و ضعف را شناسایی می‌کند و برنامه‌ریزی درمان را طراحی می‌کند.

۲- نصب براکت: در این مرحله، براکت‌های فلزی یا شفاف نصب می‌شوند. براکت‌ها به‌صورت چسبیده به سطح دندان‌ها قرار می‌گیرند و سیم‌های فلزی یا شفاف بر روی براکت‌ها نصب می‌شوند.

۳- تعویض سیم‌ها: در این مرحله، سیم‌هایی با قطر متفاوت و با شکل‌های مختلف بر روی براکت‌ها قرار می‌گیرند. با تعویض سیم‌ها، فشاری روی دندان‌ها اعمال می‌شود که به رفع مشکلات جابجایی دندان‌ها کمک می‌کند.

۴- پیگیری درمان: در این مرحله، بیمار باید به‌صورت دوره‌ای به ارتودنتیست خود مراجعه کند تا پیشرفت درمان و تغییرات موقعیت دندان‌ها بررسی شود. در صورت نیاز، تغییراتی در برنامه‌ریزی درمان اعمال می‌شود.

۵- برداشتن براکت و دستگاه‌ها: در این مرحله، پس از رسیدن به نتیجه‌ای که ارتودنتیست مشخص کرده است، براکت‌ها و دستگاه‌های ارتودنسی از دندان‌های بیمار برداشته می‌شوند.

۶- مراقبت پس از درمان : پس از پایان درمان ارتودنسی، بیمار باید با داشتن تعهد به نگهداری دندان‌های خود بپردازد.

رزرو وقت برای ایمپلنت دندان

در کلینیک سیب درمان حرفه ای و متفاوت را تجربه کنید
۰۲۱۳۶۰۱۱۰۰۰ دریافت مشاوره رایگان

ارتودنسی ثابت چیست و ۳ مزایت آن

ارتودنسی ثابت یک نوع درمان ارتودنسی است که در آن براکت‌های ثابتی بر روی سطح دندان‌ها نصب می‌شوند و با استفاده از سیم‌های فلزی یا شفاف به براکت‌ها متصل می‌شوند. این درمان به دلیل ثبات و قابلیت تنظیم بالایی که دارد، به عنوان روش اصلی درمان ارتودنسی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ارتودنسی ثابت

مزایای ارتودنسی ثابت شامل:

۱- درمان کامل: ارتودنسی ثابت معمولاً به دلیل استفاده از براکت‌ها و سیم‌های ثابت، موجب درمان کامل تر و موثرتر از بسیاری از روش‌های دیگر ارتودنسی می‌شود.

۲- قابلیت تنظیم: براکت‌ها و سیم‌های ثابت در ارتودنسی ثابت به راحتی قابل تنظیم هستند و به ارتودنتیست کمک می‌کنند تا بتواند به شیوه‌ای دقیق و دقیق تر مشکلات دندان‌ها و فک‌ها را رفع کند.

۳- ثبات: براکت‌ها و سیم‌های ثابت در ارتودنسی ثابت به‌صورت ثابت بر روی دندان‌ها نصب می‌شوند و نیازی به خارج کردن آن‌ها نیست. این باعث می‌شود درمان ارتودنسی ثابت از لحاظ زمانی و هزینه‌ای موثرتر باشد.

ارتودنسی متحرک چیست و  ۴ مزایت آن

ارتودنسی متحرک یک نوع درمان ارتودنسی است که در آن از دستگاه‌هایی که به دندان‌ها متصل می‌شوند و بیشتر برای تنظیم دندان‌ها در بیماران جوان استفاده می‌شود. در این روش، دندان‌ها با استفاده از دستگاه‌هایی که قابل حرکت هستند، به طور مداوم اصلاح می‌شوند.

مزایای ارتودنسی متحرک عبارتند از:

۱- آسان برای استفاده: دستگاه‌های ارتودنسی متحرک راحت برای استفاده هستند و امکان تنظیم آن‌ها برای بیماران به راحتی فراهم است.

۲- راحتی و کمترین درد: در مقایسه با ارتودنسی ثابت، ارتودنسی متحرک کمترین درد و عدم راحتی را برای بیمار ایجاد می‌کند، زیرا براکت‌های ثابت نصب نمی‌شوند و دستگاه‌هایی که قابل حرکت هستند، به دندان‌ها متصل می‌شوند.

۳- قابلیت تنظیم: دستگاه‌های ارتودنسی متحرک، مانند ارتودنسی ثابت، قابلیت تنظیم بالایی دارند و به ارتودنتیست کمک می‌کنند تا به شیوه‌ای دقیق و دقیق تر مشکلات دندان‌ها و فک‌ها را رفع کند.

۴- بهبود عملکرد جوانان: ارتودنسی متحرک به طور خاص برای بیماران جوان مناسب است و می‌تواند بهبود عملکرد دندان‌های آن‌ها را بهبود بخشد و برای آن‌ها اعتماد به نفس بیشتری را ایجاد کند.

رزرو وقت برای ایمپلنت دندان

در کلینیک سیب درمان حرفه ای و متفاوت را تجربه کنید
۰۲۱۳۶۰۱۱۰۰۰ دریافت مشاوره رایگان

مدت زمان درمان با ارتودنسی

مدت زمان درمان با ارتودنسی بستگی به شدت و نوع مشکل ارتودنسی دارد و در هر بیمار ممکن است متفاوت باشد. با این حال، در میانیگین، درمان با ارتودنسی ثابت معمولاً بین ۱۸ تا ۲۴ ماه طول می‌کشد. در بعضی موارد، این مدت ممکن است بیشتر یا کمتر از این باشد، به دلیل شدت مشکل ارتودنسی و وضعیت دندان‌ها و فک‌های بیمار.

در صورت استفاده از دستگاه‌های ارتودنسی متحرک نیز، مدت زمان درمان ممکن است بستگی به نوع دستگاه و شدت مشکل دندانی داشته باشد. در بعضی موارد، این روش ممکن است زمان بیشتری نسبت به ارتودنسی ثابت طول بکشد.

همچنین، پس از برداشتن دستگاه ارتودنسی، باید از رویکردهای نگهداری استفاده شود تا از پایداری نتایج درمان اطمینان حاصل شود. به طور کلی، مراقبت از دندان‌ها و فک‌ها و همچنین دیدارهای منظم با ارتودنتیست، بهترین روش برای حفظ نتایج درمان ارتودنسی است.

ارتودنسی شفاف متحرک
هزینه ارتودنسی

عوامل تاثییر گذار بر هزینه ارتودنسی

هزینه ارتودنسی بستگی به عوامل مختلفی دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

هزینه ارتودنسی : اساساً هزینه درمان ارتودنسی به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله: درمان با دندانپزشک عمومی یا ارتودنسی ، سابقه درمانگر ، مراجعه به مطب یا کلینیک ، انجام درمان پزشک محور یا پرستارمحور ، نوع سیستم ارتودنسی (ارتودنسی متحرک) ثابت ارتودنسی ، ارتودنسی دامون ، ارتودنسی Lingual ، ارتودنسی Invisalign یا invisible و …) و از همه مهمتر ماهیت مشکل دندانپزشکی بیمار است. کدام یک از موارد بالا را باید در قیمت درمان ارتودنسی بیشتر در نظر بگیرید؟ این به سلیقه شما بستگی دارد و بخشی از آن به شدت بر کیفیت نتیجه درمان شما تأثیر می گذارد

  1. نوع درمان: نوع درمان ارتودنسی متحرک یا ثابت می‌تواند تأثیر مهمی بر هزینه درمان داشته باشد. ارتودنسی متحرک معمولاً ارزان‌تر از ارتودنسی ثابت است.

  2. شدت مشکل: شدت مشکل ارتودنسی می‌تواند بر هزینه درمان تأثیر بگذارد. مشکلات دندانی و فکی ساده‌تر، هزینه درمان کمتری دارند. در مقابل، مشکلات پیچیده‌تر مانند چرخش دندان‌ها، فاصله بین دندان‌ها و یا پیچیدگی در طرح برقراری تماس دندانی، هزینه درمان بیشتری دارند.

  3. مدت زمان درمان: مدت زمان درمان نیز به طور مستقیم بر هزینه ارتودنسی تأثیر می‌گذارد. مدت زمان درمان بلندتر هزینه درمان بیشتری دارد.

  4. نوع دستگاه ارتودنسی: نوع دستگاه ارتودنسی نیز می‌تواند بر هزینه درمان تأثیر بگذارد. برخی از دستگاه‌های ارتودنسی متحرک و یا زیبا‌سازی دندان، مثل براکت‌های شفاف و یا داخلی، هزینه درمان بیشتری دارند.

  5. محل مطب ارتودنتیست: هزینه درمان ارتودنسی می‌تواند با توجه به محل مطب ارتودنتیست متفاوت باشد. در شهرهای بزرگ و خیابان‌های اصلی، هزینه درمان معمولاً بیشتر است.

در کل، هزینه درمان ارتودنسی بستگی به شرایط تغییر می کند و برای هر بیمار متفاوت است پیشنها کسب مشاوره از متخصصان کلینیک سیب دندانپزشکی در پاکدشت می باشد

ارتودنسی فقط برای یک فک

رتودنسی می‌تواند برای هر فک به صورت جداگانه و یا هر دو فک به صورت همزمان انجام شود. با این حال، اگر فقط یک فک نیاز به درمان دارد، باید در نظر گرفت که این نوع درمان ممکن است باعث تغییر شکل صورت شما شود. به عنوان مثال، اگر ارتودنسی فقط برای فک بالا انجام شود، ممکن است باعث شود که فک بالا به بیشتر از حدی بالا برود و این موضوع باعث تغییر شکل صورت شما شود.

بنابراین، برای اینکه نتایج بهتری در درمان ارتودنسی بدست آید، پیشنهاد می‌شود که اگر نیاز به درمان فقط یک فک هستید، درمان را برای هر دو فک انجام دهید. همچنین، در برخی موارد، ممکن است ارتودنتیست پیشنهاد کند که هر دو فک را درمان کنید تا بتوانید به نتایج بهتری در طولانی مدت برسید.

بهترین سن برای ارتودنسی

بهترین سن برای انجام ارتودنسی

درمان ارتودنسی در هر سنی انجام می‌شود، اما بسته به موارد مختلف، بهتر است در برخی سنین انجام شود. معمولاً ارتودنسی در دو مرحله انجام می‌شود: مرحله اول شامل درمان در سنین کودکی و مرحله دوم شامل درمان در سنین بالغی است.

در مرحله اول که برای کودکان است، بهتر است که ارتودنسی از ۷ تا ۱۲ سالگی آغاز شود، زیرا در این سنین فک‌ها هنوز در حال رشد و توسعه هستند و این به ارتودنتیست کمک می‌کند تا درمان بهتری انجام دهد و نتایج بهتری در طولانی مدت به دست آورد. همچنین در این سنین، دندان‌ها و جاهای خالی بین دندان‌ها به راحتی قابل تصحیح هستند و به دلیل سرعت بالای رشد و توسعه فک‌ها، درمان ارتودنسی در این سنین نسبت به سایر سنین، سریعتر و کمتر دردناک است.

اما اگر برای درمان ارتودنسی به دنبال یک راه حل برای تغییر استخوان و ساختارهای بیشتری باشید، می‌توانید در هر سنی به ارتودنسی مراجعه کنید. در این حالت، ممکن است زمان درمان بیشتر باشد و نیاز به جراحی برای تغییر ساختارهای استخوانی نیز وجود داشته باشد.

جدید ترین روش ارتودنسی در سال ۱۴۰۳

همانطور که میدانید، صنعت ارتودنسی با توجه به پیشرفت تکنولوژی و تحقیقات پزشکی به طور دائم بهبود می‌یابد. در سال ۲۰۲۴ نیز، مطالعات و تحقیقات جدیدی انجام شده و روش‌های جدیدی برای انجام ارتودنسی معرفی شده‌اند. در زیر به برخی از جدیدترین روش‌های ارتودنسی اشاره می‌کنیم:

  1. روش ارتودنسی شفاف متحرک : این روش با استفاده از براکت های شفاف و برنامه‌های کامپیوتری پیشرفته انجام می‌شود و به بیماران کمک می‌کند تا بدون استفاده از براکت‌های ثابت و انواع دیگر، دندان‌های خود را ترمیم کنند.

مهم است برای انتخاب بهترین روش ارتودنسی، به مشورت با پزشک متخصص ارتودنسی بپردازید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق مطالب برای دندانپزشکی سیب محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.